Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mübarek Gecelerde Okunabilcek Güzel Bir Dua
RasitTunca-4 

Mübarek Gecelerde Okunabilcek Güzel Bir Dua

Allah'ım, bu mübarek gecede tüm günahlarımızı bağışla.

Tövbemizi kabul et, bize merhamet eyle ve bizim için her türlü hayrı yaz.

Bizimle her türlü şer arasına mesafe koy.

Allah'ım, bu gecede bağışlamadığın hiçbir günah, gidermediğin hiçbir keder bırakma.

Senin rızana uygun olan ve bizim için selamet taşıyan her türlü ihtiyacımızı lütfunla yerine getir ve kolaylaştır, ey Kerem Sahiplerinin En Keremlisi.

Allah'ım, bu gecede dualarımıza icabet yaz, kalplerimizi hidayete erdir ve gönlümüzü ıslah et.

Bizi Sana, muhtaç birinin yakınlığıyla değil, seven birinin yakınlığıyla yakınlaştır.

Allah'ım, Senden bildiğim ve bilmediğim; acil olan ve gelecekte gelecek olan tüm hayırları isterim.

Bildiğim ve bilmediğim; acil olan ve gelecekte gelecek olan tüm şerlerden de Sana sığınırım.

Allah'ım, ben Senin kulunum, kulunun oğluyum, cariyenin oğluyum; perçemim Senin elindedir.

Hakkımdaki hükmün geçerlidir, kaza ve kaderin adalettir.

Sana ait olan, Kendini isimlendirdiğin, kitabında indirdiğin, yarattıklarından birine öğrettiğin veya katındaki gayb ilminde saklı tuttuğun her bir isminle Senden şunu niyaz ederim:

Kur'an'ı kalbimin baharı, göğsümün nuru, hüznümün cilası ve gamımın gidişi eyle.

Allah'ım, yüzünün celaline ve saltanatının azametine yaraşır şekilde Sana hamdolsun.

İman ve İslam nimeti için Sana şükürler olsun.

Seni tesbih ederiz, biz Seni Senin Kendini övdüğün gibi övemeyiz.

Allah'ım, Sen affedicisin, kerem sahibisin, affetmeyi seversin; bizi affet, geçmiş ve gelecek, gizli ve açık tüm günahlarımızı bağışla.

Allah'ım, kalbime bir nur, kabrime bir nur, kulağıma bir nur, gözüme bir nur ver.

Sağıma nur, soluma nur, üstüme nur, altıma nur, önüme nur, arkama nur ver.

Hayatımda bir nur, vefatımda bir nur eyle.

Allah'ım, beni hidayete erdir ve muvaffak kıl, beni salih kullarından eyle.

Kalbimi yakîn (kesin inanç) suyuyla yıka.

Allah'ım, bana helal ve temiz rızık nasip et, onu benim için bereketli kıl ve beni her türlü şerden uzaklaştır.

Allah'ım, helalinden vererek beni haramdan koru, lütfunla beni Senden başkasına muhtaç etme.

Dünya ve ahirette benim için hayırlı olan tüm dileklerimi gerçekleştir.

İslam'a yardım et, Müslümanları izzetli kıl; hak ve din sancağını yükselt.

Ümmetimizi hak üzerinde birleştir, kalplerimizi birbirine ısındır, bize emniyet ve iman nasip et.

Rabbimiz, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi ateş azabından koru.

Allah'ım, Yunus'u balığın karnında koruduğun kudretinle ve Eyyub'u imtihandan sonra iyileştirdiğin merhametinle Senden şunu dilerim:

Bende hiçbir dert, hüzün, sıkıntı ve hastalık bırakma, hepsini gider.

Eğer hüzünle sabahladıysam beni ferahla akşamlat; eğer sıkıntıyla uyuduysam beni ferahlıkla uyandır.

Eğer bir ihtiyacım varsa beni Senden başkasına muhtaç etme, ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım.

Bana yardım et, aleyhime yardım etme; beni muzaffer kıl, beni mağlup etme.

Bana hidayet et ve hidayeti bana kolaylaştır; bana zulmedenlere karşı bana yardım eyle.

Allah'ım, İbrahim'e ve ailesine salat ettiğin gibi Muhammed'e ve onun ailesine de salat eyle, şüphesiz Sen Hamîd ve Mecîd'sin.

âmin, âmin, âmin.

Allah kabul etsin.

Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)